Gimnázium

Tagozat kód: 0001

Középfokú iskolai felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató

2024/2025. tanév

Intézményünkben általános iskolai és gimnáziumi osztályokban tanulnak diákjaink. Az induló kilencedik osztályunk, a négy évfolyamos gimnáziumi kerettantervre épül.

A 2024/2025. tanévben induló osztályról

A következő tanévben egy négy évfolyamos gimnáziumi osztályt indítunk. Első idegen nyelvként angolt, második idegen nyelvként német nyelvet oktatunk. A tanulók tudásszintjét felmérjük és a diákok a tudásuknak megfelelő csoportokban fogják tanulni a nyelveket a továbbiakban.

A magasan képzett tanárok, a korszerű eszközökkel támogatott oktatás, a magas óraszám és az alacsony csoportlétszám teszi hatékonnyá az idegen nyelv tanítását.

A biztos nyelvtudás és a sikeres érettségi mellett – igény szerint – államilag elismert nyelvvizsgára is felkészítjük tanulóinkat.

Kiemelt informatika oktatás

Hiszünk abban, hogy a mai világban korszerű informatikai ismeretek nélkül nehéz boldogulni. Iskolánk géptermeinek ellátottsága országos szinten is kimagasló: szaktantermeinkben digitális táblák és korszerű számítógépek állnak az oktatás rendelkezésére. Iskolai számítógépeink rendelkeznek internet hozzáféréssel.

Szaktanáraink a gyakorlati képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek az elméleti ismeretek átadására is.

A tananyagban külön figyelmet fordítottunk arra, hogy tanulóink, amennyiben szeretnének, a gimnázium végéig sikeres ICDL-vizsgát tehessenek.

Egyéb lehetőségek az iskolában

Iskolánkban számtalan egyéb lehetőséget biztosítunk diákjaink számára. Ezek közül néhány ízelítőül:

  • Több tantárgyból biztosítjuk az emelt szintű érettségire való felkészítést.
  • Igény szerint nyelvvizsga-előkészítőt indítunk.
  • Rendszeresen szervezünk az ismeretszerzést támogató szabadidős programokat: erdei iskola, túrák, kirándulások, táborok, kézműves foglalkozások, gitárklub, gólyanap, témahetek, vetélkedők. Diákjaink aktív résztvevői a szervezésnek és a megvalósításnak.
  • Délután foci, kosárlabda, tollaslabda, röplabda foglalkozások és mászófal, konditerem várja a diákokat. Iskolánk műfüves focipályával rendelkezik.
  • 15000 kötetes könyvtárunk nemcsak az órákra való felkészülésben segít, hanem a szórakozást, a kikapcsolódást is szolgálja.
  • A diákok felsőoktatásban történő továbbtanulását, a munkába állást segíti az életpálya-építési programunk, amelyet szakképzett pedagógusaink tartanak.
  • Korszerű tanulásmódszertani technikákkal dolgozunk.
  • A tanítás 8:15-kor kezdődik, így diákjaink kipihentebben kezdik a napot.

 

Felvételi eljárás: Központi írásbeli felvételi eredményt nem kérünk, szóbeli elbeszélgetést nem tartunk. A felvételi kérelmekről a 7. év végi és a 8. félévi eredmények (matematika, történelem, idegen nyelv, magyar nyelv, magyar irodalom és a legsikeresebb természettudományos tantárgy) alapján döntünk.

A hozott érdemjegyek pontszámokat érnek, tantárgyanként 5 pontot. A hozott pontszámok maximális értéke 60 pont lehet.

Az SNI – s és BTM – es jelentkezőink esetében, a szakértői vélemény alapján járunk el. A matematika tantárgy osztályozása és értékelése alól való felmentés esetén, a második legsikeresebb természettudományos tantárgy érdemjegye kerül beszámításra. Az idegen nyelv tantárgy osztályozása és értékelése alól való felmentés esetén, a magyar irodalom tantárgy érdemjegye számít duplázva.

Fontosnak tartjuk a családok elkötelezettségét intézményünk iránt, így pontegyenlőség esetén kontyfás felvételizőink előnyt élveznek. Az általános felvételi eljárás pontszámítási módszere a rájuk is vonatkozik. További pontegyenlőség esetén, a magyar nyelv, magyar irodalom és a matematika tantárgyak duplázással kerülnek beszámításra.

Segítség a jelentkezési lap kitöltéséhez

Az iskola neve: Kontyfa Általános Iskola és Gimnázium

Címe: 1156 Budapest, Kontyfa u.5.

Az iskola OM azonosító kódja: 035339

A tagozat kódja: 0001 (négy évfolyamos gimnázium)

2023.09.29.