Gimnázium

Tagozat kód: 001

A 2022/2023-as tanévre vonatkozó gimnáziumi beiratkozási információk

A 2022/2023-es tanévben négy évfolyamos gimnáziumi osztályt indítunk.

Emelt szintű nyelvoktatás
Első idegen nyelvként angolt, másodikként német nyelvet oktatunk. A tanulók angol nyelvi tudásszintjét az első iskolai héten felmérjük, és a diákok csoportokban fogják tanulni a nyelveket.
A magasan képzett tanárok, a korszerű eszközökkel támogatott oktatás, a magas óraszám és az alacsony csoportlétszám teszi hatékonnyá az idegen nyelv tanítását.
A biztos nyelvtudás és a sikeres érettségi mellett – igény szerint – államilag elismert nyelvvizsgára is felkészítjük tanulóinkat. Sikeres nyelvvizsga esetén az önkormányzat a vizsgaköltségeket megtéríti.
Már hagyománnyá vált iskolánkban, hogy az AIESEC szervezésében önkéntesek érkeznek hozzánk a világ minden tájáról néhány hétre, hogy részt vegyenek iskolánk életében, megismertessék tanulóinkkal hazájuk jellegzetességeit. Az elmúlt években érkeztek hozzánk vendégek Brazíliából, Ausztráliából, Guatemalából és Olaszországból is. Az idei tanévben is várunk látogatókat, hogy közösen felfedezhessük, milyen jól megértjük egymást angolul is.

Kiemelt informatika oktatás
Hiszünk abban, hogy a mai világban korszerű informatikai ismeretek nélkül nehéz boldogulni. Szaktantermeinkben digitális táblák és korszerű számítógépek internet-hozzáféréssel állnak az oktatás rendelkezésére.
Szaktanáraink a gyakorlati képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek az elméleti ismeretek átadására is.
A tananyagban külön figyelmet fordítottunk arra, hogy tanulóink, amennyiben szeretnének, a gimnázium végéig sikeres ECDL-vizsgát tehessenek.

Egyéb lehetőségek az iskolában
Iskolánkban számtalan egyéb lehetőséget biztosítunk diákjaink számára. Ezek közül néhány ízelítőül:
– Minden tantárgyból biztosítjuk az emelt szintű érettségire való felkészítést.
– Igény szerint nyelvvizsga-előkészítőt indítunk.
– Rendszeresen szervezünk az ismeretszerzést támogató szabadidős programokat: erdei iskola, túrák, kirándulások, táborok, kézműves foglalkozások, gitárklub… Diákjaink aktív résztvevői a szervezésnek.
– A Kontyfa Diák Sportegyesület szeretettel várja a sportolni vágyókat. Délután foci, ping-pong, tollaslabda, röplabda foglalkozások valamint mászófal és konditerem várja a diákokat. Iskolánk műfüves focipályával rendelkezik.
– 15000 kötetes könyvtárunk nemcsak az órákra való felkészülésben segít, hanem a szórakozást, kikapcsolódást is szolgálja.
– A diákok felsőoktatásban történő továbbtanulását, a munkába állást segíti az életpálya-építési programunk, amelyet szakképzett pedagógusaink tartanak.
– Iskolánkban tanítunk pszichológiát, tanulásmódszertant és gazdaságtant is.
– A tanítás 8:15-kor kezdődik.

Reméljük sikerült meghozni a kedvetek a Kontyfa Középiskolába való jelentkezéshez.

Szeretettel várunk intézményünkbe!